A kártyavetés nagy múltra tekint vissza, a régebbi korokban is szívesen jártak az emberek jósnőhöz, hogy válaszokat kapjanak a lapoktól. A jóskártyák a gazdagok és a szegények között egyaránt érdekesnek, vonzónak bizonyultak, mintha létezne egy titkos varázs, amitől különlegesnek, „mágikus” eszköznek titulálnák az emberek a kártyákat.

A mai napig a kártyajóslás egyfajta kultúrának is felfogható spirituális közegben vagy szellemileg nyitott, érdeklődő embereknél. Nemtől függetlenül sokan kértek már spirituális tanácsot, akadnak olyan emberek is, akik inkább racionális gondolkodásúnak, mint misztikusnak, de mégis felmerül bennük az igény, hogy közel kerüljenek a nem látható erőkhöz.. valahol a lelke mélyén mindenki érzi, hogy létezik egy magasabb rendű valóság is, amihez kapcsolódni szeretne, sokszor ezért fordulnak jósnőhöz, hogy rajta keresztül érjék el a nem látható világot.

Spirituális ébredés szempontjából 3 fajta embertípus van, az első csoportba azok tartoznak, akik csak annak hisznek, amit szemükkel látnak és kezükkel érintenek, a másik csoportba az „ébredező lelkek” sorolhatók, ők már egyre inkább nyílnak a magasabb valóságok felé, és vágynak arra, hogy megtapasztalhassák a nem látható világ csodáit, és végül a harmadik csoportba a spirituálisan felébredt emberek tartoznak, ők sok esetben tanácsadók vagy gyógyítók. Mivel a lelki érettség egy folyamat, senkit sem tanácsos „ébresztgetni”, meg kell várni, hogy a saját tempójában kinyíljon, és magától lépjen útjára az illető.

Az első lépés a spiritualitás felé az önismeret, ebben a sors vagy egy grafológiai elemzés sokat segíthet. Aki a spirituális életet él, sokszor tekint önmagába, az életével kapcsolatos válaszokat vagy elakadásai okát először belül keresi, és így jó, mert így tud változtatni. Fontos tehát a lelki és a szellemi érési folyamat, és elfogadni, hogy lelki szempontból folyamatokról, átalakulásokról beszélhetünk, nem pedig instant varázslatokról.

A jósnő kártyákkal dolgozik, azokon keresztül közvetít üzeneteket. Legtöbbször akkor veszik igénybe az útmutatást, ha úgy érzik, hogy elakadtak, valamit lelki, érzelmi vagy fizikai síkon nem tudnak megoldani, vagy kezelni. A jóslás akkor sikeres, ha akkor is megerősödve távozott a kérdező, ha esetleg a vágyai szerint más válaszokat hallott volna. A jóslás etikája, hogy soha ne tegye a jós függővé a kérdezőt, hanem abban segítsen, hogy a saját erejére találjon rá újra. Aki megkeresi a jósnőt, sok esetben lelkileg érzékenyebb időszakban van, ezért mind a mellett, hogy mindig az igazat kell mondani a spirituális tanácsadónak, a közvetítést nagy empátiával tegye, hiszen a kártyavetés bizalmi, empatikus légkörrel jár együtt.

Érdekes megközelítés lehet, hogy a kártyajóslással mit közvetít a jósnő? Eleve elrendelt jövőről van szó, vagy van szabad választásunk? A válaszom erre az, hogy az esetek többségében a sorsirányok mutathatók ki kártyával, amely esetenként magában foglalja a szabad választásainkat is, hogy merre érdemes menni, és mit érdemes elkerülni vagy min változtassunk.

Aki ismeri a sorsát, valamivel könnyebben kormányozza az élete hajóját, mint aki tudatosság nélkül éli a mindennapjait.

Szerző: Zafira

Telefon:+36204007332
E-mail: betufejto@gmail.com
Elérhetőségek