Zafira idézetek

 

Lélekvándorlás, sors

Zafira idézetek

A jelen életed sosem volt üres filmszalag.. hanem folytatása a fontos találkozásaidnak.

A felébredt Lélek előtt ismeretes, hogy a létezése örök, és a földi életében önmagát jött megváltani.

A segítség néha onnan jön, ahonnét nem is várnád, és ez a Gondviselés.

Bízz az Isteni időzítésben, a háttérben a sors mindig szövi a szálakat, elvezet oda, ahol lenned kell, és akikkel találkoznod kell.

Akik, keresnek, azok találnak, kérdezni az Univerzumot a létezésről, a titkokról, sosem hiábavaló.

A lélek bennünk lakik, és több dimenzióba tud átjárni, olyan helyekre is eljut, ahova a fizikai testünkkel nem tudnánk elérni.

A karmikus leckéid a gyenge pontjaid. Életfeladatodnak választottad, hogy erős leszel, és megoldod őket.

Az életünk Végtelenből induló és Végtelenbe tartó utazás. Megírtuk előre magunknak, hogy milyen szigetekhez érünk, hol lesznek kikötők, és meddig maraduk ott.
Aki ismeri a sorsát, valamivel könnyebben kormányozza az élete hajóját, mint aki tudatosság nélkül éli a mindennapjait.

Sors vagy szabad akarat? Aki azt hiszi, hogy a magasabb erőktől szabad és független, nem értette meg igazán az életet, hiszen nem kényünk-kedvünk szerint mozgunk a világban. Léteznek eleve elrendelt összefüggések, okok, amelyeket jobb, ha tiszteletben tartunk.

Fejlődni jöttünk ide, azért, hogy teljesítsük az életfeladatainkat. A dolgok nem csakúgy véletlenül történnek meg velünk, azokat a helyzeteket hozza elénk az élet, amikből kivehetjük a tanítást. A tanításokat bepakoljuk a földi tarisznyánkba, s mint hamuba sült pogácsákat, magunkkal visszük az úton.

Az élet értelme a lélek fejlődése a tapasztalás által. Megtudni, kik vagyunk legbelül, és honnan jöttünk, merre tartunk.
Akinek van szeme, füle a rejtett valóságokra, megismeri a létezés titkait.

Lehet valaki harsányabb, megnyerőbb, gazdagabb az élet színpadán. Ne foglalkozz azokkal, akik nem értenek meg.. ha a lelked gazdag, olyan kincseid vannak, amiért mások még sok földi életet fognak bevállalni.

A gyors karmák idejét éljük; ami megérett a változásra, egyszerűen kihullik, helyet adva az újnak. Ne tervezz nagy távlatokban, mert a sors egyik pillanatról a másikra váratlan ösvényre képes terelni, kitárni új ablakokat vagy bezárni régi ajtókat.

Megvilágosodás

Zafira idézetek

Az emberi tudat végtelen. Olyan, mint egy kezdet és vég nélküli vízesés, Fentről áramló zuhatag. Minden ember egy-egy vízcsepp ebben a nagy kiterjedésű végtelenben.

Az elme, ha túlsok rendszert alkot a lélekről, távol marad annak megismerésétől, mert a lélek és az Univerzum végtelen, nem lehet definálni.

A spiritualitás a világosságért, az ezotéria a babonaságért van, ezek nem szinonimák. A spirituális ember megvilágosodik, a babonás a félelmei rabja.

Amikor önmagadról tanulsz, a spirituális tudásod gyarapszik, és a lelkednek gyűjtöd az információkat, aki szeretné, hogy emlékezz az Isteni valóságodra, és a benned szunnyadó eredendő tudásra. Noha a hétköznapok feledtetnék, hogy ki vagy valójában, mégis minden ember szent célja a felébredés, a megvilágosodás.

A megvilágosodás a tudat azon emelkedett állapota, amikor az ember képes az érzésein kívül maradni, és felülről rátekinteni a helyzetére. A tiszta elme egyszerre objektív, és fogékony az intuícióra.

Az életre nincs recept, de egy-egy idézet mély gondolatokat ébreszthet bennünk, s az elmélkedés elvégre felemel.

Útkeresőnek lenni, annyi, mint mélyen magunkba nézni és vágyni a magasabb rendű felismerések megértésére. Keresni az élet csodálatos összefüggéseit, és tudni, hogy mindannyian spirituális lények vagyunk.

Mennyit adsz másoknak, mit hagysz magad mögött, mennyire szolgálsz magasabb eszményeket, tudod-e mi az önzetlenség…? Megértetted-e, miért vagy itt a Földön, és mi a szellemi fejlődésed? Mutattál-e jó példát a világban? Csak ezek fognak számítani, nem az egó, nem a birtoklás, nem a kirakat élet…

A legtöbben akkor kerülnek közel a spirituális világhoz, ha a fizikai már nem bírja el őket, és utána valahogy tisztábbak lesznek.

Szeretet

Zafira idézetek

A lélek számára a legszebb kincs a megértés,
a legnemesebb ajándék a becsület,
a legtisztább gyógyír a szeretet.

Amíg létezel, a lángot őrizni kell, fényt hozni oda, ahova a kétség hálót szőtt, melegséget sugározni annak, aki fázik, és hitet adni a kiábrándultnak. A Sorskönyvében jegyzik, amit önzetlenül adtál.

Mindenki megvívja a maga harcát, és keresi a maga boldogságát… jó úton jár, ki árnyékot nem lát, és a Fény felé halad, mert a remény csillog körülötte.

A mély összetartozás érett emberek között alakul ki. Ezt nem az évek határozza meg, hanem az, hogy tudunk-e játszmák nélkül, önmagunkat adva együtt élni a társunkkal.

Mindenkinek fontos a jó szó, a törődés, a figyelem. Nem nagy dolgok ezek, mégis ritka kincsek. A közöny, az elfordulás sosem lehet jó válasz egy helyzetre. A változó, rohanó világban is kellenek szigetek, ahol megpihenhetsz, ahova mindig visszatérhetsz, ilyenek a család, a barátok, a szerelmi társak. És ha életed egy szakaszát egyedül is kell töltened, akkor se felejts el szeretni.

Önismeret

Zafira idézetek

Az ego bizonyítani és győzni szeretne, a lélek felemelkedést és szabadságot.

Nézz mélyen önmagadba.. Emlékezz rá, honnan indultál, és most hol tartasz, mit üzen a Lelked útja. Fejlődni, tanulni az egyik legfontosabb feladatunk a világon.

Ha mélyérzésű és sokszor csendes vagy, az annak a jele, hogy hatalmas szíved és magas érzelmi intelligenciád van.

Rátalálsz önmagadra, ha belső bizonyossággal haladsz az utadon akkor is, ha nincs mindig bársony szőnyeg előtted.. Vállald fel az egyéniségedet, és azt, aki vagy, mert a maga különbözőségeiben szép a világ.

Az elfedés – álarc mögé bújás – energiafelhasználással jár, erőt vesz el, hogy mindig jól teljesítsünk, de nem tesz jobbá vagy őszintébbé. Az érzések kimutatásához, felvállalásához szükséges az igazi erő, és csak ezen a szinten vagyunk hitelesek.

Akkor vagy igazán önmagad, amikor a külső világodban is úgy élsz, amilyennek szeretnél lenni.

A jelenbe akkor tudsz megérkezni, ha belenéztél a múlt összes tükrébe, és megláttad benne a tanítást, amit adott. Mindenki az életedben tükör, a megoldandó feladataidra világít rá, ha felismered.

Az ember változik, az egykori énje kicserélődik, mint a gyurma, úgy formálódik, ahogy szerzi a tapasztalatait. Akit ma látsz, nem azonos a régivel.

Aki álarcot visel, legbelül attól fél, hogy nem fogadják el az igazi lényét eléggé.

Kellenek a csendes percek, amikor a gondolataidat rendezed, ez a saját jelenléted, az önmagaddal töltött idő, hogy a fényed növekedjen, és másoknak is adhass belőle.

A komfortzónádon belül az eddig ismert éneddel találkozol nap, mint nap. A komfortzónádon túl a még fel nem fedezett teljes valóságod létezik. A korlátok közötti éned kishitű és a ragaszkodásai irányítják, a magasabb éned viszont szabad.

Nem az idő gyógyít meg, hanem a belső hozzáállásod, változásod, amit idővel magadban tapasztalsz.

Minden élőlény Isteni teremtmény, a maga útjával és tapasztalatával. Csak óvatossággal érhetjük el egymás mélyebb részét, a sajátunkat is, mert a hétköznapi tudatunk előtt a nagy része rejtett. A létezés olyan misztérium, ami önmagunk mélyebb felfedezésével kezdődhet.

Nincs fejlődés változás nélkül. Nincs változás fejlődés nélkül.

Isten

Zafira idézetek

Amikor szívvel, lélekkel dolgozol a céljaidon, Isten ajtókat nyit meg előtted.

Sose vedd túl komolyan a sokat ígérő, harsogó világot… a felszín csak káprázat. A legszebb kincseket a lelked mélyén találod.
Aki önmagába tekint, legbelül Istent keresi, és meghallja azt, amit a zajban nem lehet.

A megérzéseink az Isteni szférákból jönnek, megmutatják azt is, ami a hétköznapi tudat számára láthatatlan.

Isten a szorgalmat szereti, a sikerért tenni kell. Az angyalok is csak akkor segítenek, ha aktív részese, és nem passzív szemlélője vagy az életednek, ha van egy célod, abba maximális energiát tegyél!

A megbocsátás Isteni kegyelem, szirmot szór az aknamezőre. Mindegy, mi volt régen, ha újra virágot hajt a szíved.

Amikor elindulsz az egyéni utadon, amit az Isten neked szánt, lesznek, akik furcsának találnak. Nem baj, csak előrenézz! Mások nem élhetnek helyetted… és leginkább Te tudod, hogy mi a legjobb Neked!

Jóság

Zafira idézetek

Ha az út, amin eddig jártál, szövevényessé válik, válassz másikat… hagyd magad mögött a változékony embereket, mert a világ változhat, de a jóság soha.

Mindig legyen a szívedben szeretet…… Az elmédben világosság….. A vágyaidban tisztaság…..

Keresd azt, ami épít, és azoknak a társaságát, akik meglátják benned a szépet és a jót.

Az igaz ember tiszteli a múltját. Tudja, kik voltak mellette, és emlékszik rá, kik ellene. Megbocsát, kiknek érdemes, tiszta lélekkel engedi tovább a múltat, de nem felejt. Igaz hite szerint él, nem arra hajlik, amerre a szelek fújnak. Vállalja nézeteit akkor is, ha mások nem értenek vele egyet. Tudja, mi a szorgalom, és miért érdemes kitartani. Nem adja fel, ha jön a szembe szél. Állt már esőben, de a szívében mindig ott a szivárvány, fényt visz oda, ahol a felkelő napot várják.

A világ változhat, de egyenes úton járni akkor is a jobb, ha az érdekek mást kínálnak.

Hit

Zafira idézetek

Minden tévútról van legalább egy kivezető ösvény.
Minden zsákutcából vissza tudsz fordulni, a végéről is.
Minden padlóról fel tudsz állni.
Minden könnyed felszárad egyszer.
Minden gyenge pillanat erővé válik, ha idővel átalakítod.
Minden csalódás után képes vagy tisztalapot adni egy új találkozásnál.
Ha van hited, sosem adod fel.

A hit a nem látható dolgok valósága, és a változáshoz szükséges energia.

Sok mindenre nincs racionális magyarázat, de mégis létezik. Ahhoz, hogy jó döntéseket hozzunk, átgondolás, és belső sugallat egyaránt szükséges.

Érzések

Zafira idézetek

Akik az eszükre hallgatnak, talán biztonságosabban élnek. Akiket a szívük irányít, többet csalódnak és kockáztatnak, mert a vágyaik fontosabbak, mint a félelmeik.

Vannak olyan kívánságok, amik jobb, ha nem teljesülnek, és csak utólag érted meg, hogy így volt jó.

Az ember egyik legépítőbb tulajdonsága az újrakezdés képessége, amikor a régi világ után hittel és reménnyel újat teremt.

Ha érzékeny vagy, többet látsz a világból, kifinomultabbak az érzékszerveid. Érzed az energiákat, a behatásokat, a szívek dobbanását, a közöny, a hidegség lehangol. Nem érdekel a bulvár, sem a játszmák. A te világod furcsa nekik, te nem tudsz azonosulni az övékkel. A te utad az érzések és az álmok útja, mert szívből élsz..

A nosztalgia a régi emlékek csendesen kúszó energiája. Elhamvadt érzések alatt szunnyadó parázs.

Nem kell bonyolítani. Az egyszerű szavak, gondolatok, érzések a legtisztábbak. Nem kell taktikázni, csak önmagad legyél, és akkor biztonságban érzem magam.

A tavasz az a képesség és feltöltő energia, amivel elengedjük azokat a régi gondolatokat, érzéseket, kapcsolatokat, amik már nem szolgálják a javunkat. Mint ahogy időnként a kinőtt ruháinkat lecseréljük vagy a kopott gumikat az autón.

Tanács

Zafira idézetek

Találd meg azt, amit szeretsz, azt a munkát, azt a hivatást, amit a lelked keres! Ami a tehetségeidhez és a vágyaidhoz a legjobban illik.

Az intuíció és a logika egyformán fontosak. Vedd észre a hatodik érzékeden keresztül az Égi útmutatást, és a racionális képességeidtől tanulj éberséget.

Egy igazán jó beszélgetés a lélek mélyéről jön.. van súlya, tartalma. Lehet vidám, vagy szomorú, de az üres mondanivaló a felszínes embereké.

Egy okos nő hűséges, de nem ragadós. Egy érett férfi nem kopogtat folyamatosan hiába. Megéri a másik szabadságát tisztelni, és érteni a jelekből… a vágy is akkor érzi jól magát, ha szabadon szárnyalhat, nem akar kolonc lenni.

Néha a Békesség az Igazság miatt kockára kerül, ilyenkor Isten azt akarja, hogy állj ki magadért.

Egyszerűen csak tedd fel magadnak a kérdést: Ez a kapcsolat épít vagy lerombol? Hajlamosak vagyunk magunkban bonyolítani a világos helyzeteket is, és túlságosan érzelmek mentén cselekedni. Néha csak tiszta fejjel kéne látni, higgadtan, józanul.

Az úton haladni, annyi, mint a Fényt megtalálni, szívvel és ésszel cselekedni, ha kell, változtatni és továbblépni… beleragadni a változatlanságba önmagad korlátozását jelentené.

Veszíteni és nyerni egyaránt az élet természetes velejárója. Hiába kapalázunk valami után, ha a sors más utat szánt. Ha folyton visszatekintesz a múltba, benne ragadsz. Szembenézni, és elengedni mindazt, ami már nem kell… az igazi szabadság állapota. Hagyd, hogy időről-időre megtisztulj.

Legyen akaraterőd, bátorságod a változáshoz, mert tettek nélkül nincs győzelem!

Attól még nem vagy negatív ember, ha beszélsz néha a gondjaidról, kell, hogy meghallgassanak, és veled érezzenek, amikor szükséged van rá… arra vigyázz, kinek öntöd ki a szívedet!

Amint legbelül is elhiszed, hogy szeretetre méltó vagy, többé már nem koldulsz szeretet onnét, ahonnét nem áramlik feléd. Tanuld meg elengedni a felesleges egy helyben járást! A Te időd, a Te életed, tedd széppé! Rajtad áll, mibe fektetsz energiát.

Kövesd a megérzéseidet, hallgass mindig a belső hangra. Világos célok, mindennapi Vezetés, Hit járja át a szívedet, amint haladsz a sorsösvényeken.

A megváltás sosem kívülről jön, ezért ne függj senkitől. Amíg függsz, és mástól várod a megoldást, nem állsz szilárd lábakon… meglehet, erődön felül tudsz eljutni a függetlenségig, de ha megérkeztél az új állapotba, nagy valószínűséggel már nem esel vissza. Ne mástól várd a megváltást, hanem magadtól… vedd vissza az erődet, és higgy magadban!

Kell egy kis csend… ebben a zajos kirakat világban. Válogasd ki az értékeket, dobd el mindazt, mi felesleges!

Nem kell a tökéletes viselkedés, maradj inkább őszinte!

A szabadság állapotához időnként bátor tett és a komfortzóna elhagyása szükséges, de mindig arra érdemes haladni, ahol nincs béklyó. Amikor sikerül a régi személyiségedet meghaladni, a lélek is felemelkedik Benned, és akkor válsz igazán Szabaddá.

Barátság

Zafira idézetek

Az igaz barát osztozik az örömödben, a bajban melletted áll, megért, átérez, és nem csak a jó napjaidon szeret.

Sose felejtsd el, hogy honnan jöttél, és az utadon kik vigyáztak rád, mert vétség elfelejteni azokat, kik segítő kezet adtak.

Az érdekek nélküli kapcsolatok tesznek igazán gazdaggá. A színház, a felszínes látszatvilág hamis értékekre épülő légvár. Keresd azoknak az emberek társaságát, akik elfogadnak olyannak, mint amilyen vagy, és a bajban is melletted állnak, ők a barátaid, a többi nem számít.

A barátság szent kötelék. Változhatnak a szelek, de a gyökerek, a közös múlt soha.

Szépség és művészet

Zafira idézetek

Az életben a Szépség nem harsány, és csak az láthatja, akinek szeme van rá.

A művészet olyan, mint egy csokor élővirág: a képzelőerőtől színes, az ihlettől friss, a kreativitástól szép, és megérinti azokat, akik észreveszik a Szépséget.

Az igazi szépség forrása a belső egyéniségből, a sugárzó lélekből fakad. Légy az, aki vagy, és szeresd magad, mert az önbizalom az alapja a sikernek.

A művészek dolga, hogy a szimbólumok nyelvén kifejezzék, amit az emberek szavakkal elmondani nem tudnak, közvetítsék a láthatatlanból jövő üzeneteket, és beindítsák a tudatalatti változásokat.

A világban nem csak a tudomány és a földi szakmák fontosak.. az ideák, az eszmék, az írások és az okkult tudás is értékesek, mert többé válunk általuk.

Romantikus idézetek

Zafira idézetek

A szerelem adni akar, mindig csak adni. Nem számít, mi van mögöttünk, amíg adni tudunk, azt tesszük, ami a szerelem igazi természete.

A szerelem első látásra az, amikor rögtön tudod, hogy Ő az igazi. Nem mi választjuk meg, kit szeretünk, hanem a szerelem választ minket.

Szikra nélkül nem érdemes elkezdeni a kapcsolatot, mert a tűz táplálja a szerelmet!

A kölcsönös szerelem a legszebb érzés a világon. Kiszínezi a lelket és magasba repíti.

Nincs késői találkozás, hisz minden pontosan akkor történik, amikorra elrendeltetett….

Az élet sava-borsa a szerelem. Az összeveszések utáni kibékülések, a váratlan találkozások, a ki nem mondott szavak, ahol nem az ész diktál, hanem az ösztön.

A szikra nem minden, de nélküle semmi sincsen. Belső radarunk az első pillanatokban jelzi, ha érdemes elkezdeni a kapcsolatot.

Egy tökéletes világban nem lenne annyi ember egyedül, hanem az ideális társával élne.

Továbbléptem… de nem annyira, hogy már sosem gondoljak rád…

Hiszek a szerelemben, a kimondatlan szavakban, összenézésekben.
Hiszek abban, hogy megfogadtunk valamit, és a sors is alakít.
Hiszek abban, hogy újra látlak, és a két karomba zárlak.
Hiszem, és érzem, mert a lelkem mélyéről érezlek és szeretlek Téged.

A karmikus szerelem hűség és bevésődés a szívbe… ellenáll viharnak, szélnek, érzelmi pecsét a mélyben. A kétség és a reménység váltakozik a szerelmesebb félben. Amikor a sors elérkezettnek látja az időt, a két fél újra találkozik, és abból nagy tűz gyúl. Az igazi szerelem lángoló és forró, van, hogy nagy árat fizetünk előtte vagy utána érte, de élni csak szenvedéllyel érdemes.

Kategória nélküli

Zafira idézetek

A legtöbb ember a múlton rágódik, vagy egy elképzelt jövő miatt aggódik, ezért nincs a jelenben. A jelenben lenni nem is annyira egyszerű, mint azt gondolnánk.

Sok ember vágya, hogy különleges legyen, de mégsem mer kilógni a sorból. Másnak lenni, annyi, mint különlegesnek lenni.

Az igazán jó tanár lelkes a témája iránt, még a száraz tantárgyakat is megszeretteti, aki tanít, nevel is, nagyon szép hivatása van. Egyes tanárainkra egy életen át emlékeztünk, mert értéket közvetített a tudásával és a személyével.

Telefon:+36204007332
E-mail: betufejto@gmail.com
Elérhetőségek